Herenschoenen – Hebben je voeten een opknapbeurt nodig? Er zijn veel verschillende stijlen herenschoenen waar u uit kunt kiezen. Over het algemeen kopen vrouwen het liefst schoenen met een hoge hak, omdat ze dan langer lijken. Maar als je last hebt van hoge bloeddruk, voet artritis, of andere aandoeningen die je voeten aantasten, overweeg dan een schoen met een lagere hak.

Schoenen kopen

In het algemeen passen damesschoenen met een grotere wijdte bij een man met een vergelijkbare schoenmaat, terwijl herenschoenen van Kevin Shoes meestal een smallere wijdte hebben en damesschoenen bij een vrouw met een iets grotere schoenmaat passen. En nogmaals, er zijn nog meer damesschoenen beschikbaar in kleinere maten bij herenschoenen en nog grotere selecties bij damesschoenen, dus of je schoenmaat nu tussen die uitersten voor mannen of vrouwen valt… je hebt opties. Maar welke is geschikt voor jou? Hier is een makkelijke manier om daar achter te komen:

Wanneer je herenschoenen online koopt, zul je merken dat er meer damesschoenen online beschikbaar zijn dan herenschoenen. Dit komt simpelweg omdat vrouwen verreweg de grootste kopers van sportschoenen zijn (atletiek inbegrepen). Bovendien kosten damesschoenen over het algemeen minder dan herenschoenen. Omdat schoenmerken zich op beide geslachten richten, is het geen wonder dat je online een grotere verscheidenheid aan damesschoenen kunt vinden dan herenschoenen.

Als je op zoek bent naar sportschoenen voor dames of casual schoenen voor op kantoor, zul je niet veel schoenen vinden die passen bij de maatvoering van mannen. De reden is simpel: vrouwenvoeten zijn meestal groter dan mannenvoeten. Tenzij de schoenen precies de maat van herenschoenen hebben, zal de pasvorm niet kloppen. De meeste grote atletiekmerken zoals Adidas, Nike en New Balance maken sportschoenen voor vrouwen. Deze merken hebben meestal ook herenschoenen, maar omdat de meeste van hun stijlen meer op mannen zijn gericht, maken ze die niet voor vrouwen – althans nog niet.

Herensneakers zijn overal verkrijgbaar, van Target tot Leg-Z. In feite hebben de meeste grote sneakerbedrijven nu op zijn minst een lijn met sneakers voor mannen. Maar als het op damessneakers aankomt, zul je meestal merken dat je een zeer beperkte keuze hebt. Als je online zoekt, probeer dan te zoeken naar sneakers zoals court shoes of Skecher. Court schoenen zijn speciaal ontworpen voor vrouwen, en Skecher is een van de best verkopende merken van atletische sneakers voor vrouwen. Skecher is in feite opgericht door een paar vrouwen (Helle en Ellen Skaiter), die de behoefte aan sportschoenen voor vrouwen zagen en daar iets aan wilden doen!

Een ander leuk alternatief als je op zoek bent naar herenschoenen is kinderschoenen. Mephisto, dat bekend staat om zowel casual schoenen als sandalen. Mephisto maakt schoenen voor zowel mannen als vrouwen. Hun damessneakerlijn omvat sandalen met hak, slip-on schoenen en slippers, die allemaal in zeer vrouwelijke ontwerpen komen. Ze hebben ook een aantal zeer mooie geklede schoenen en sportschoenen beschikbaar. Dit merk is ideaal voor mannen die er nog niet aan toe zijn om een chic merk als Nike of Adidas uit te proberen.